M&N&R

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى جامد جدا و شبابى


    طريقه عمل حمص الشام

    *حوريه*
    *حوريه*
    مشرف قسم ادم و حواء
    مشرف قسم ادم و حواء


    عدد المساهمات : 38
    تاريخ التسجيل : 06/07/2009

    طريقه عمل حمص الشام Empty طريقه عمل حمص الشام

    مُساهمة  *حوريه* الخميس يوليو 09, 2009 5:40 pm

    نقول نص كيلو حمص شام جاف ( حوالى باوند )


    وتنقعيه فى ميه 24 ساعه تلاقيه امتص الميه وكبر شويه
    ترمى مية النقع وتشطفيه تانى وتحطيه فى ماء يغلى يغطيه بحوالى 4 بوصه
    وكل ماتزودى الميه تزيد الشوربه النهائية مافيش مشكله
    وتحطى معاه ملح حوالى ملعقتين شاى+ ملعقة صغيرة كمون مطحون ناعم + ملعقتين كبار صلصة طماطم
    وتسيبيه يغلى حوالى من نص الى ساعه كامله المهم تختبرى اى حبايه تلاقيها استوت ولينه
    وتدوقى طعم الشوربه الحمرا علشان ضبط طعم الملح احتمال يحتاج زياده
    وبكده يبقى الموضوع خلص



    تحطى فى الكوبايه شوية حمص وتكمليها من الشوربه الحمرا دى
    وتعصرى للكوبايه نص ليمونه بلدى
    او حوالى ملعقة شاى من عصير ليمون اضاليا
    وبالف هنا وشفا
    وهو مشروب وغذاء شتوى جميل
    بس انا احب اضيف له الشطه
    وهنا نسميه الحلابسه أو النابالم

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد مايو 19, 2024 2:20 am